Data: 2002-10-17 22:13:04
Temat: Re: Grzybki w occie
Od: "Miranka" <a...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"bazyli4" <b...@p...nospam.onet.pl> wrote in message
news:aomf2h$rva$1@news.tpi.pl...
> 15 min na lekko obracającej się wodzie, aż nadto wystarczy, i żadnego
> pasteryzowania potem :-)))
Zgadza się, tylko, że ja zalewę przegotowuję (ocet i woda, ziele, listek,
pieprz). Potem studzę zalewę, studzę grzyby na sitku, grzyby do słoika, na
to zalewa, zakręcam i nawet nie patrzę, czy się dobrze zamknęły, ba zaraz
następnego dnia zaczyna się podjadanie:) Ale te, którym udało się dłużej
postać, też mi się jeszcze nigdy w życiu nie zepsuły. Bez pasteryzowania -
przepis z przedwojennej książki kucharskiej.
Anka
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|