Data: 2017-10-13 16:25:34
Temat: Re: Grzyby do suszenia
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 13.10.2017 o 15:45, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Ze 2 tygodnie temu kupiłam kilogram pięknych borowików. Mimo że nie
>> jestem fanką grzybów, musiałam kupić, bo wyglądały tak cudnie jak
>> na obrazku - były zdrowe, bez robaków, oczyszczone, nieprzemoczone.
>> Postanowiłam ususzyć, żeby były na święta do uszek i zupy. Podobnie
>> w procesie suszenia zaczęły śmierdzieć moczem. Także już po ususzeniu
>> dawały niezłego czadu. Rodzina marudziła, że w kuchni nie da się
>> wytrzymać. Wszystkie wyrzuciłam. :( Nie wiem, co im dolegało.
> Krasnoludki. Teraz mleko tylko w szczelnych opakowaniach, a te małe
> podłe w czerwonych czapeczkach gdzieś muszą. Taki charakter,
>
Takie niby małe, a jaki zasięg mają te krasnoludki! Ja rozumiem nasikać
na jeden, dwa, ale na całą partię?
I to - jak się okazuje - nie jedną? Bez przesady.
Ewa
|