Data: 2006-09-20 13:45:03
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "cherokee" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:1158735819.854010.104070@m7g2000cwm.googlegroup
s.com...
Hej
pewna metoda bez zepsucia:
obgotuj około 10-15 minut. Dobrze odcedz, najlepiej pozostawić na
sitku lub cedzaku na noc. Nastęnie pokrój na kwałki lub paseczki i
wrzuć na mocno rogrzany tłuszcz, posól, popieprz i smaż aż cała
woda dobrze odparuje i zostanie sam olej którego troszkę sporo
powinno być (powinno to trwać około 10-20 minut). Nie dodawaj cebuli
bo szybko fermentuje w słoikach bez octu. Napełnij słoiki, ale
pozostaw około 1,5 cm przestrzeni z góry, zakręć i pasteryzuj
około 20 minut. Wspaniała baza do zupy, sosy czy nadzienia.
Smacznego. Pozdrawiam
Tomciu (kucharz)
|