Data: 2007-09-26 12:18:33
Temat: Re: Homos
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
Spider.pl napisal(a):
>> Sie mi przypomnialo. Jak jem homos u Araba albi kupie syryjski w
>> puszce to jest ona bardzo gladki, bez grudek. Gdy samemu mielę w
>> mikserze bądź przepuszczam przez maszynke do mielenia mięsa to sa w
>> nim dribne grudki. Ze skorki. Pytanie: czy to w ogole mozna uniknac
>> robiac homos w domu? Ciekaw jestem jak wlasciwie na Bliskim Wschodzie
>> robi sie homos w domu.
>>
>A nie czasem humus?
W ksiazce "Kuchnia arabska" mam napisane dwie inne wersje - chyba
hommus i hommus. Niektorzy slyszani przez mnie Arabowie mowili homos.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|