Data: 2006-03-08 17:38:28
Temat: Re: I co ja mam zrobić z karczkiem? ;)
Od: Aniared <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michał Komorowski napisał(a):
> Witam.
> Mam właśnie w lodówce śliczną karkówkę, którą zawsze przyrządzałem
> w mój ulubiony sposób, tj. grube plastry na patelnię, solidnie obsypane
> ziołami i do tego sos ze śmietany i zielonego pieprzu.
> I mi się właśnie kobieta zbuntowała, że ona takiej karkówki jeść nie
> będzie. Ratujcie, co ja mam teraz z tym mięsem zrobić?
> Sprawa pilna, bo mam dwie godziny :)
>
Obsypać przyprawami, obłożyć plastrami cebuli i czosnkiem, dorzucić parę
pieczarek i upiec pod przykryciem. Pod koniec pieczenia przykrywkę
zdjąć. Będzie z tego wspaniała pieczeń z sosem pieczarkowym, doskonała
również na zimno z sosem tatarskim.
A jeżeli chcesz smażoną, to można zrobić marynatę z następujących
składników:
oliwa
miód
czosnek
musztarda
przyprawy
Ale w tej marynacie musiałaby jednak parę godzin poleżeć...
--
Ania
Ladorusie: http://www.aniared.blog.onet.pl
|