Data: 2006-03-10 08:50:53
Temat: Re: I co ja mam zrobić z karczkiem? ;)
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> A można to położyć bez niczego na ruszcie? (mięso chcę wcześniej
>> potrzymać
>> przez noc w marynacie - będzie kapało tłuste).
>>
>
> Ale chyba jakąś blachę pod spód podłozysz, bo inaczej kuchenka do
> generalnego szorowania. Poza tym w przypadku tego konkretnego dania ruszt
> to
> nie jest najlepszy pomysł, bo jak mięso będzie sie kurczyło pod wpływem
> temperatury i nieco wyginało na tym ruszcie, to spadnie z niego część
> warzyw
> i dodatkowo zapaskudzi kuchenkę.
Tak, myślałam o tym, że ruszt, a "piętro" niżej na kuchence blacha z
wyłożoną na niej folią.
Ale z tego co piszesz, faktycznie, sensowniej będzie od razu na blasze.
> pozdrawiam
> Basia
Również pozdrawiam
K
(niestety nie udało mi się wczoraj zrobić mięsa)
|