Data: 2006-02-16 10:08:21
Temat: Re: Ile czasu gotować jajko na miękko?
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
> > Ocet po to samo w sumie co sol
> > Ma "rozmiekczac" skorupke i zapobiegac pekaniu skoropki, a jesli juz
> > peknie
> > to spowoduje szybsze sciecie (z tego co wiem) bialka
> > W sumie znam osoby ktore uzywaja albo octu albo soli. Ja jednak uzywam
obu
> > na raz
>
> Zamiast tego mozesz nabyc nakluwcz do jajek lub uzyc zwyklej igly. To
> wystarczy. Jesli jednak nie zauwaze, ze jajko ma niewielkie pekniecie i
pod
> wplywem wrzatku peknie bardziej (wydobywa sie bialko), to dopiero wowczas
> wspuje lyzeczke soli i jest OK ;)
>
Zgadza sie... Wszystkie sposoby prowadzace do celu sa dobre :)
Ale dzieki za rade... paprobujem :)
|