Data: 2007-06-14 11:43:10
Temat: Re: Ile można trzymać zamrożone mięso?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Antek Laczkowski wrote:
>> Przepraszam jak już było ale pobieżnie nie mogłem nic znaleźć: Ile
>> można trzymać zamrożone mięso?
> Po ok. 1/2 roku odkryłem w zamrażalniku zwykłej lodówki pierś kurczaka
> i surowy boczek. Trochę w lodzie; objawiło się to przy rozmrażaniu
> lodówki. Upiekłem to, kładąc boczek na kurczaka i wyszło całkiem
> niezłe. Jak dotąd żyję, więc diabli mnie już od tego żarcia chyba nie
> wezmą. Mięso dla kota, porcjowane, też po kilku miesiącach się
> znalazło. Kot zjadł i też żyje.
> Zatem stawiam tezę, że dowolnie długo można przechowywać mięso
> w zamrażalniku, jedyne, co mu się może stać, to wysuszenie
> (ten proces nazywa się naukowo "liofilizacją")
> Nieco tłuszczu i wody (duszenie, nie smażenie) przywraca mięso
> do postaci jadalnej.
Hehe, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam kota. ;)
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|