Data: 2010-10-08 14:28:19
Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>
>>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>>
>>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>>
>>>> Bo tak jest.
>>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>>> 3) Paella drobiowa.
>>>
>>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>>
>> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).
>
> Nie powiesz, bo urwę... :-)
> Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?
http://www.polskatimes.pl/dobrakuchnia/22729,nie-tyl
ko-paella-czyli-dekonstrukcja-hiszpanskiej-kuchni,id
,t.html?cookie=1#material_1
Czytałaś? To przeczytaj jeszcze raz.
A mi chodzi tfurczo po głowie moja własna paella i nawet mam nazwę, ale jej
nie zdradzę przed czasem...
|