Data: 2002-05-06 14:53:05
Temat: Re: Jablecznik z migdalami (i z kruszonka)
Od: n...@y...com (Ewa, siostra Ani)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 6 May 2002 16:26:56 +0200, "Bożena"
<b...@s...pw.edu.pl> wrote:
Dzekuje, merci, spasiba :-))
>
>****************
>kruszonka:
>3/4 szkl. mąki
>pół kostki masła
>1/2 szkl. cukru
>
>posiekac składniki, trochę pomiętosic by wyszła kruszonka
Il jest pol koski masla ? (je ne comprends pas la mesure, par ailleurs
je m'emmčle les pinceaux :-)
>
>From: "Adiola" <a...@w...pl>
>Sent: Sunday, April 14, 2002 2:42 PM
>Subject: ( P) Basi Placek makowy z kruszonka
>*************************
>
>kruszonka : 100g maki, 100g masla miekkiego ("zidiocialego"),
>50g cukru, 100g migdalow mielonych, szczypta soli
100 g de farine, 100 g du beurre mou (sic !), 50 f du sucre, 100 g
d'amandes en poudre, une pincée de sel
- je suppose que la technique est la męme que dans les posts
précédents
>
>From: "AgataW" <a...@g...com.pl>
>Sent: Monday, April 15, 2002 10:24 PM
>Subject: Banany i jablka zasypane kruszonka...(P)
>*************************
>
>Bozenka z Wilna ;o)
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
>www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
|