Data: 2002-11-19 14:50:55
Temat: Re: Jacek Janeczek
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Jacek Janeczek" <J...@w...pl>
>
Dlaczego ble? Sa tacy (na przyklad ja), ktorzy uwielbiaja w szarlotkach
jablka takie polsurowe, leciutko jeszcze "chrzeszczace" w czasie gryzienia.
Ma to swoj urok ;o). Sa tez zwolennicy jablek wstepnie duszonych,
podsmazanych i rozciapywanych na rozne sposoby (na przyklad moja mama).
Takie ciasta tez bywaja dobre, ale dla mnie to jest bardziej ciasto z dzemem
jablkowym a nie szarlotka ;o).
Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
>>>>>>>>>>>>>>
Rany Julek... co to sie zrobilo????
Agata, zmienilas plec?
A co do szarlotki:
musi by na spodzie kruche, lub polkruche ciasto, grubosc ok. 1 cm [to mx]
potem gora pokrojonych w kostke jablek, wczesniej wymieszanych z cynamonem i cukrem
na wierzchu pokruszone pozostale ciasto
Po upieczeniu kroi sie gorace i posypuje [grubo!] cukrem pudrem z wanilia lub z
dodatkiem cukru waniliowego.
A jablka - to oczywiscie najlepsze antonowki ew. szara reneta.
Taka jest moja szarlotka :-)
Smacznego
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.14
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|