Data: 2002-05-22 11:09:07
Temat: Re: Jadłospis.
Od: "bartq" <b...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
news:acbepo$2iu$1@news.tpi.pl...
> na poczatek przekąski: proponuję galantinę, chaud froid, łososia, kawior,
> pasztet sztrasburski z gęsich wątróbek itp.
> Następnie coś z ryb. Może być turbot albo sola przybrane szyjkami z raków,
> nóżkami homarów lub truflami w sosie.
> Potem cos powazniejszego: comber z sarny szpikowany truflami z sosem
> truflowym z maderą.
> Następnie pulardy, kapłony lub młode indyczki nadziewane kasztanami.
> Oczywiście zestaw win!
> Jako lekki pokolacyjny deserek możesz podać lody, świeże lub kandyzowane
> owoce. A także kawę i 2-3 gatunki likierów.
Ouch, a masz jakieś przepisy mniej dietetyczne?
bartq
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|