Data: 2002-05-22 11:16:28
Temat: Re: Jadłospis.
Od: "Magdunia" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"bartq" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
news:acfu3m$1lm$1@news.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:acbepo$2iu$1@news.tpi.pl...
>
> > na poczatek przekąski: proponuję galantinę, chaud froid, łososia,
kawior,
> > pasztet sztrasburski z gęsich wątróbek itp.
> > Następnie coś z ryb. Może być turbot albo sola przybrane szyjkami z
raków,
> > nóżkami homarów lub truflami w sosie.
> > Potem cos powazniejszego: comber z sarny szpikowany truflami z sosem
> > truflowym z maderą.
> > Następnie pulardy, kapłony lub młode indyczki nadziewane kasztanami.
> > Oczywiście zestaw win!
> > Jako lekki pokolacyjny deserek możesz podać lody, świeże lub kandyzowane
> > owoce. A także kawę i 2-3 gatunki likierów.
>
> Ouch, a masz jakieś przepisy mniej dietetyczne?
Mi tam to pasuje, ale niedokladnie wiem, ktory rocznik win dobrac do saniny
;-)))))
Ewentualnie jakie likiery podac do deseru...
Cholerka, jakis niekompletny ten jadlospis i znow trzeba bedzie
kombinowac...
Magda
|