Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ot-for-mail
From: "Magdunia" <m...@k...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jadłospis.
Date: Wed, 22 May 2002 13:16:28 +0200
Organization: TORMAN
Lines: 33
Message-ID: <acfv66$i63$1@flis.man.torun.pl>
References: <acaj9r$iqe$1@news.tpi.pl> <acbepo$2iu$1@news.tpi.pl>
<acfu3m$1lm$1@news.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 217067203082.u.mcnet.pl
X-Trace: flis.man.torun.pl 1022066694 18627 217.67.203.82 (22 May 2002 11:24:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 22 May 2002 11:24:54 GMT
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:109246
Ukryj nagłówki
"bartq" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
news:acfu3m$1lm$1@news.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:acbepo$2iu$1@news.tpi.pl...
>
> > na poczatek przekąski: proponuję galantinę, chaud froid, łososia,
kawior,
> > pasztet sztrasburski z gęsich wątróbek itp.
> > Następnie coś z ryb. Może być turbot albo sola przybrane szyjkami z
raków,
> > nóżkami homarów lub truflami w sosie.
> > Potem cos powazniejszego: comber z sarny szpikowany truflami z sosem
> > truflowym z maderą.
> > Następnie pulardy, kapłony lub młode indyczki nadziewane kasztanami.
> > Oczywiście zestaw win!
> > Jako lekki pokolacyjny deserek możesz podać lody, świeże lub kandyzowane
> > owoce. A także kawę i 2-3 gatunki likierów.
>
> Ouch, a masz jakieś przepisy mniej dietetyczne?
Mi tam to pasuje, ale niedokladnie wiem, ktory rocznik win dobrac do saniny
;-)))))
Ewentualnie jakie likiery podac do deseru...
Cholerka, jakis niekompletny ten jadlospis i znow trzeba bedzie
kombinowac...
Magda
|