Data: 2001-10-12 20:36:43
Temat: Re: Jak długo gotować rosół?
Od: "Marta" <m...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "NELLA" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:9q7e27$edj$1@h1.uw.edu.pl...
> Witajcie,
>
> Jak długo gotować , aby rosół miał wspaniały smak i aromat i wygląd
> (klarowny). ?
> Na jak mocnym gazie?
> Co można ciekawego dodac do rosołu, coś co lekko go zmieni , ubarwi?
Witam
zeby byl klarowny to zalewa sie miesko zimna woda (kawalek kuraka +
wolowinka) gotuje sie to az sie ta okropna piana zmyje ew mozna ja sciagnac
lyzka, wrzuca pieprz marchewke, pietruszke, seler, suszonego grzybka,
kawalek kapustki mh i gotuje az miesko bedzie latwo odchodzic od kosci, na
koniec soli ja jeszcze dodaje kostke rosolowa....
Ja tak robie i wychodzi pyszny, pysznosci dodaje jeszcze (jak dla mnei)
cieniutki makaron + zielona pieruszecka i kawalek marchewki ale to juz na
talerzu
Pozdrawiam
Marta
|