Data: 2001-10-12 20:02:06
Temat: Re: Jak długo gotować rosół?
Od: "NELLA" <a...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Doradca d/s rosołu "ostry" <o...@e...com.pl> napisał:
> >Nie, to już będzie imitacja rosołu :)
>W takim razie właśnie gotuję namiastkę z dodatkiem pieczarki i kapusty
pekińskiej.
>Gotowanie rosołu / namiastki rzadko mi sie zdarza o tej porze , ale czytam
ksiązkę Laury Esquivel "Przepiórki w płatkach róży" , a tam historia miłosna
przeplata sie z przepisami kulinarnymi. Prawdziwa Sztuka kulinarna.
Większośc to potrawy meksykańskie ( taj jak autorka).
W powieści Tita, główna bohaterka gotuje rosół, ale na ogonach wołowych :
"(...) Należy wlać więcej wody niz na zwykła zupę, pamietając, że będziemy
gotować rosół. Ale prawdziwy rosół musi byc esencjonalny, nie wodnisty.
Rosołem można wyleczyć kazdą przypadłośc fizyczną czy psychiczną(...)"
To był fragment z w/w ksiązki.
Czy zgadzasz sie z twierdzeniem o właściwościach leczniczych rosołku?
Dziękuję za usługi doradcze.
Ania
>
>
|