Data: 2005-01-19 14:24:19
Temat: Re: Jak długo trzymać w lodówce..
Od: "plitkin" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 3 doby od uboju(po rozbiorze oczywiście).
Bzdura. Handluje miesem (handel miedzynarodowy) i powiem, ze w przepisach
miedzynarodowych takie "chlodzone" poltusze wieprzowe czy scierci wolowe
moga byc sprzedawane bodajze 14 dni od uboju (maja byc dostarczone i chyba
sprzedane). Ale tu mowwa o "chlodzonych", czyli temp. ok. 3 st. C. Mysle, ze
do tygdnia mozna smialo trzymac w lodowce domowej (od uboju, oczywiscie -
nie od zakupu).
Mrozić możesz
>> zawsze i dla mnie mięso nie traci na wartości ani na walorach smakowych,
ale
> pewnie znajdą sie tacy co będą protestować.
Dobrze powiedziales ;-) Nie ma co szukac, bo KAZDY ci tak powie.
|