Data: 2003-09-15 10:00:36
Temat: Re: Jak jajka na miekko? pekanie jajek
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Waldek, co powoduje sol dodana do wody w ktorej gotujemy jaja?
========
1) Jest slona
2) garnek z zawartoscia jest ciezszy
3) zmienia sie gestosc roztworu
4) zmienia sie temperatura topnienia roztworu z wylaczeniem samych jajek
5) poza tym nalezy rozpatrzyc dwa przypadki:
a) sól nie byla jodowana - mamy dwa podprzypadki:
I) sól warzona - nalezy zastosowac metody topologii
nieorganicznej do obliczenia gradientu dywergencji
krzywoliniowej na powierzchni jaja w poblizu jego
wezszego wierzcholka.
II) sól kamienna - nalezy odczynic obrzadek bialej magii
z odcieniem fioletowym wg kodeksu lozy masonskiej
z Podola wschodniego z marca 1846r
b) sól byla jodowana - wspólczesna nauka jest bezradna
6) trzeba wyplukac rece po soli lub umyc lyzeczke, która wsypywalismy sól
Jezeli cos pominalem to nalezy to zrzucic na karb niedoskonalosci programu
szkolnego sprzed pierwszej reformy oswiaty lub dziury ozonowej.
waldek
========
|