Data: 2005-06-10 11:22:31
Temat: Re: Jak oddzielic mieso od kosci? Szybkowar
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 Jun 2005 13:03:45 +0200, Waćpanna lub Waćpan *musta*, w
wiadomości news:<news:d8bs17$1gfr$1@news2.ipartners.pl> zawarł, co
następuje:
> Mam taki plan - wladuje to do szybkowara i ugotuje przez np godzine. Po tym
> czasie, mam nadzieje, mieso odejdzie od kosci i bede je mogl wyjac (tz
> kosci).
> Czy ten plan ma sens? Czy godzina wystarczy czy moze powinienem trzymac je
> tam dłuzej?
Nie wiem, nie używam szybkowaru. Ale w zwykłym garnku, na normalnym gazie, z
racji tej, że gotujesz mięso a nie rosół i nie musisz go gotować powoli,
powinna wystarczyć godzina - 1,5h. W nornalnym garnku możesz po prostu
dźgnąć widelcem i sprawdzić.
> Czy kosci z szyi (kregosłup) po takim gotowaniu sa nadal powiazane czy tez
> rozpadna sie na pojedyncze kregi?
Nie powinny się rozpaść, dopiero przy obieraniu mięsa od kości może Ci się
oto rozlecieć w rękach.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|