Data: 2005-06-12 09:55:00
Temat: Re: Jak oddzielic mieso od kosci? Szybkowar
Od: slonk0 <s...@b...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
musta wrote:
> Mam taki plan - wladuje to do szybkowara i ugotuje przez np godzine. Po
> tym czasie, mam nadzieje, mieso odejdzie od kosci i bede je mogl wyjac
> (tz kosci).
>
Ja w szybkowarze czesto gotuje zupy, szkielet kurczaka jest rozgotowany
do kosci po 20 minutach, a mieso przy kosciach wieprzowych miekkie (az
za bardzo) po 30 minutach. Wiec nie przesadz z ta godzina ;). Mysle, ze
jak nastawisz na 30 minut to powinno byc juz na 100% ok. Zreszta, zawsze
mozna potem ponownie zamknac i dogotowac. A jak przesadzisz i
rozgotujesz kosci, to mysle ze jeszcze ciezej bedzie Ci je wydlubac z miesa.
P.S.
Oczywiscie czasy podane od momentu PPS (syczenia).
P.S.2
Tej wody nie trzeba wiele, wystarczy by 3/4 przykryla mieso.
Pozdrawiam
Magda-Slonko(Wroclaw)
|