Data: 2007-09-30 17:34:55
Temat: Re: Jak odtłuścić zupę?
Od: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Alek pisze:
> Ugotowałem zupę na kurczaku. Wyszła bardzo tłusta, nie dało się jeść.
> Poszła więc na noc do lodówki a dziś zebrałem z wierzchu zakrzepły tłuszcz
> i jest lepiej. No ale w ten sposób między gotowaniem a jedzeniem potrzebny
> jest dodatkowy czas. Jest jakiś sposób na odtłuszczenie zupy bez
> schładzania?
>
Skoro walnąłeś kura do gara to wiedziałeś, że wyjdzie bulion czy rosół.
Teraz - cierp ciało. Oka tłuszczu z ciepłego też mogłeś pracowicie zdjąć.
Chudy rosół... oddaj psu, sam zjedz niezdrowy ale smaczny, chollerka się
wzruszyłem...
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
|