Data: 2001-11-26 15:55:55
Temat: Re: Jak piec PIZZE?
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Proszę o pomoc.
> Próbowałem parę razy robić pizze z różnych przepisów i za każdym razem mam
> ten sam problem. Ciasto mi się upiecze ale dodatki są wyschnięte.
> Jak należy piec pizze aby ciasto było dobrze wypieczone, a dodatki nie wy
> schnięte?
> Czy wy najpierw podpiekacie ciasto a dopiero potem dodajecie dodatki i pie
> czecie dalej?
> Czy należy piec pizze w piekarniku z opiegiem powietrza z góry i z dołu, czy
> tylko z dołu?
> Pomóżcie ja tak lubię Pizzę.
Problem pola na tym, ze prawdziwa pizze piecze sie w piecu chlebowym
najlepiej opalanym drewnem. Charakterystyka piekarnika jest inna i podobnie
jak nie da sie w nim upiec chleba tak nie uda sie upiec dobrej pizzy. Gdzie
niegdzie mozna kupic opiekacze, ktore nasladuja warunki panujace w piecu
chlebowym. Ostatnio widzialem w Media Markcie ale nie wiem co to warte, bo
nie probowalem
Czarek
|