Data: 2003-12-07 17:59:54
Temat: Re: Jak poskromić apetyt?
Od: "polny konik" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mewa" <e...@W...gazeta.pl> w news:bqve82$iao$1@inews.gazeta.pl...
napisala:
> Mój jadłospis: (...)
> Może to rzczywiście wina słodzika? Dodam, iż nie używam aspartamu tylko
> sacharozę.
> Mewa
Sacharoza to inaczej cukier zlozony, np. krysztal. Masz na mysli sacharyne?
Nie wiem,czy wiesz, ze sacharyne dodaje sie swiniom do paszy, zeby zwiekszyc
im apetyt. Zarówno sacharyna jak i aspartam powoduja wydzielanie insuliny do
krwi, czyli dzialaja jak cukier. Prawdopodobnie wszystko slodkie tak dziala,
bo gatunek ludzki jest tak uwarunkowany, ze sam smak wplywa na trzustke. Ja
sama na ten problem tez nie znalazlam lekarstwa, najwyzej czasem udaje mi
sie wyjsc z kuchni i przestac jesc. Mozna napic sie wody.
Pozdrowienia
polny konik
|