Data: 2014-04-13 13:07:51
Temat: Re: Jak przygotowujecie karkówkę?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 13 Apr 2014 02:30:00 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
> Przede wszystkim - nie przetrzymywać za długo w piekarniku. Mięso "przepieczone"
jest właśnie suche.
>
> A karkówkę - na obiad, a resztę do zjedzenia na zimno - to ja najchętniej duszę "na
gazie", w patelni z wysokimi bokami i pokrywką albo w żeliwnym garnku, nie w
piekarniku. Nigdy nie jest sucha.
Też tak robię. A jeśli mam duży kawałek, to duszę w prodiżu; prodiż może to
i dla niektórych przeżytek (ich strata), ale nie ma lepszego mięsa, niż z
właśnie z prodiża - nawet moja córka, choć ma wszelkie te nowoczesne
dzisiejsze urządzenia, specjalnie sobie prodiż kupiła, właśnie do
pieczenia-duszenia mięs.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|