Data: 2003-06-28 15:45:46
Temat: Re: Jak przyrządzić dzwonki z łososia
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bdkb6t$kgk$1@foka1.acn.pl,
Magda Malinowska <m...@s...com.pl> a écrit:
> Witam,
> chciałam upiec w piekarniku dzwonki
> z łososia i nie bardzo mam koncepcję
> jak je przyprawić.
>
> Możecie coś zaproponować?
Kiedys juz podawalam, ale wklejam na nowo :
LOSOS W PAPILOTACH
Na kazda porcje : duzy kwadrat folii aluminiowej
W kazdy kwadrat nalezy wlozyc po kolei, ukladajac jedno na drugim :
listek (lub dwa) bobkowy (=laurowy)
duzy plaster cebuli (lub dwa male)
dzwonko lososia
spory wiorek masla
spora lyzke gestej smietany (najlepiej 30 %, ale moze byc 18%)
sol + pieprz
Z kwadratu nalezy zrobic szczelna paczuszke ("papillote") i piec
paczuszki
ok. 20 min w "srednio-goracym". Jest gotowe, kiedy cebula zaczyna
pachniec.
Podawac z ryzem na sypko.
--
Niesz !
|