Data: 2001-06-03 20:48:20
Temat: Re: Jak przyrzadzic szpiak?
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Robert" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:00010414115827.OUI17.pytanie@poczta.onet.pl...
> Czesc
> Kupilem szpinak.
Napisz, w jakiej formie go kupiłeś? Świeży, w puszce (rozdrobnione
liście), mrożony Hortexu czy mrożony Bonduelle?
Taki najczęściej spotykany, czyli rozrywany granatem hortex należy
rozmrozić, odcisnąć nadmiar wody, wrzucić do rondla i mieszając
podgrzewać. Doprawić solą, gałką muszkatałową (z umiarem - na smak)
i czosnkiem. Można dodać trochę masła. Ja lubię tak przygotowany
w zestawie obiadowym z jajkiem sadzonym i frytkami.
Oczywiście pomysłów na szpinak jest mnóstwo, więc dobrze by było,
gdybyś nieco sprecyzował swoje upodobania. Fajna jest lasagna ze
szpinakiem (albo inna zapiekanka makaronowa), kiedyś robiłem
pierogi podobne do ruskich, ale z farszem serowo-szpinakowym.
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
b...@w...pdi.net Stranded in my mind
www.kjb.w.pl Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find
|