Data: 2005-04-29 07:26:08
Temat: Re: Jak rybe?
Od: "Joa" <j...@w...bezspamupl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. jak mi sie spieszy :rybe - posplic,popierzyc, obtoczyc w mące i smazyc
na oleju
Łodzie wikingów
2- folia aluminiowa, dac rybe, (2-3kawałki/os) dodac, marchewke-obrana ,w
talarki, kawałek pietruszki ( w paseczki) ,korzen selera w plasterki
(5plastreków), 1 mała cebula (w osómeki), zielona natka pietruszki,selera,
troszke masłeka,przyprawy (sól,pieperz, daje tez kostke rosołowa, z bazylia,
knorra-na porcje tak 1/4 kostki), wszystko lezy na tej foli, i pakuje to jak
cukeirek. pieke 40-50minut, 200st, pod koniec pieczenie ( jakies
10minut)-otwieram cukeirka od góry, aby troszke odparował sosik, czasem jest
go duzo, kiedys to podawłam z ziemnakami,teraz juz same, bo to takie syte.
|