Data: 2000-08-29 14:55:23
Temat: Re: Jak się robi racuchy?
Od: Joanna Kalińska <k...@k...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Robie racuchy drozdzowe - maka, jajko, mleko, troche cukru, rozczyn
drozdzowy wyrosniety. Ciasto musi miec konsystencje gestej smietany moze
ciut lzejsze.
Po wyrobieniu mikserkiem rosnie sobie spokojnie a jak powiekszy swoja
objetosc to mieszam i zaczynam smazyc na b. goracym oleju aby nie byly
tluste.
Rosna na patelni w oczach i smaza sie blyskawicznie. Podawac mozna z
musem jablkowym, cukrem i co tam wyobraznia podsunie. Gorace sa
przepyszne!!!szczegolnie na jesienne wieczory do kawki.
asia
Anna Krawczyk wrote:
> Jak się robi ciasto na pyszne racuchy i z czym najlepiej smakują?
>
> --
> ---------
> A...@p...com
> http://www.patz.com.pl/sito/archiwum/9804kania/index
.htm
|