Data: 2008-03-06 16:54:45
Temat: Re: Jak sma?yae aby nie spaliae.....?.
Od: Artur Górniak <a...@a...pl.eu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Justyna <j...@o...pl> napisał(a):
> Jeśli chodzi o spadanie panierki z ryb, to koniecznie muszą byc one rozmrożone
> i przed opanierowaniem dokładnie wytarte do sucha.
I jak najmniej należy rozbijać jajko.
Zbytnio rozbite jajko nie łapie rybki.
Zresztą z rybką i panierką to same kłopoty są.
Zbytnio rozmrożona ryba również może się nie trzymać panierki jeśli
ją się rozmrażało w wodzie i nią dodatkowo nasiąkła.
tzn. najlepsza jest rybka, która nie ma zbyt dużo wody w sobie.
Samo zamrożenie nie przeszkadza jeśli tylko podczas smażenia
ryba się nie rozwodni.
Inna sprawa, że kupne gotowe panierowane kotlety rybne są chyba
robione z dodatkiem jakiegoś kleju gastronomicznego.
Standardowa żadna się aż tak dobrze nie trzyma tak jak te gotowe.
Artur Górniak
|