Data: 2003-03-18 21:48:30
Temat: Re: Jak smazyc kotlety ziemniaczane
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał
w wiadomości news:b580us$pnt$1@absinth.dialog.net.pl...
> .....żeby nie wyglądały jak puree.
>
> Chce bardzo, by miały chrupiącą skórkę i były w miarę zwarte.
> Poradzcie, co zrobić, bo googlowanie nie pomaga.
Tak po prostu:
Ziemniaki ugotować, ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Zesmażyć
drobno posiekaną cebulę ze skwarkami. Do ziemniaków dodać mniej więcej
tyle samo objętościowo mąki, 1 lub 2 jajka, zesmażoną cebulę ze
skawarkami, wszystko wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na bardzo rozgrzanym oleju i małym
ogniu. Podawać z sosem chrzanowym lub grzybowym.
Sprawdzone i wychodzą pyszne, chrupiące, najlepsze IMHO z sosem
chrzanowym.
--
Pzdr
Pe Ka
"Wolę być głupim z nadzieją, niż beznadziejnie mądrym"
E. "Dudek" Dziewoński
|