Data: 2001-11-05 15:54:36
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: "Monika Sawicka" <m...@l...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wojciech Jachowski <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9s5uv3$t5c$...@n...tpi.pl...
> Znaczy sie trzeba taką zupe wodnistą "zaciągnąć" czyli zagężcić.
Oczywiscie
> tutaj w wielkopolsce czynimy to często i do tego śmietaną!!!! A na
przykład
> na kujawach 90% zup to sa niezaciągane i co? Dziwne. Albo sie je zaciąga
na
> talerzu. Dziwny naród.
Te, Pan, jaki dziwny narod? :))
Zaciągnąć to mozna np. do slubu, u nas sie zaprawia :) Jesli mąką to w
garnku, jesli smietaną to na talerzu :)
Ale Podlasie to tuz dziwne totalnie - tam się zabiela, hehehe
Pozdrawiam z Mazowsza,
Monika
|