Data: 2010-04-05 12:01:31
Temat: Re: Jak ukisić kapustę?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 1 Apr 2010 11:30:33 +0200, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:e520hqxbu4l7.1ix8zf5ioad0p$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 1 Apr 2010 10:57:04 +0200, Szpilka napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:19o228o8y2if1.gk173dzcmq9t$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Wed, 31 Mar 2010 18:40:37 +0200, Szpilka napisał(a):
>>>>
>>>>> co zagotować, jak zagotować, ile minut i wszystko co
>>>>> się może przydać do zrobienia kiszonych liści.
>>>>
>>>> :-D
>>>
>>> Twoja pomoc jest nieoceniona.
>>>
>>> Sylwia
>>
>> Sylwusiu, bo mnie ze śmiechu aż do cna rozebrało, kiedy czytam, że do
>> ŻYWEJ
>> kiszonki zabierasz się z zamiarem gotowania...
>
> Twoja pachnie jak beczka po kapuście?!
Kiszonka to produkt kiszenia, czyli fermentacji mlekowej. A taką
fermentację prowadzą ŻYWE bakterie kwasu mlekowaego. Jak mają ją prowadzić,
kiedy sa ugotowane? Coś Ci nie pasuje?
|