Data: 2009-06-12 21:45:06
Temat: Re: Jak upiec miekki chleb?
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2009-06-12 23:24, Fiora pisze:
> Witam!
> Piekę w domu chlebek i wychodzi taki chrupiący dookoła,
> a ja prawdę mówiąc wolałabym taki cały miękki - jak wiele chlebów w sklepie.
> Nie tłumaczcie mi, że chrupkość to zaleta - de gustibus....
> Czy można to osiągnąć przy domowym wypieku?
> Pozdrawiam
> Fiora
>
Przy pieczeniu nieda sie osiagnac czegos takiego - fizycznie to niemozliwe
chyba ze 'piekła' byś chleb na parze :-)
a chleby kupne mają miekką skórke dlatego ze są pakowane w folie, i wilgoć która sie
tam utrzymuje
zmiękcza skórke
Tak wiec jedynym wyjsciem jest wlozenie chleba po upieczeniu do jakiegos zamknietego
pojemnika czy
foliowego worka, albo zawinac w folie aluminiową
A tak na marginesie to... chrupiąca skórka to zaleta :> ja tam za takim chlebem
tęsknie - bo te
sklepowe miękkie juz mi zbrzydły
--
Leechme - Katalog Galerii Flash & CSS - http://leechme.pl
|