Data: 2009-06-12 23:30:16
Temat: Re: Jak upiec miekki chleb?
Od: "Grzesiacz" <g...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Fiora" <f...@g...pl> napisał w wiadomości
news:h0uh28$42g$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Piekę w domu chlebek i wychodzi taki chrupiący dookoła,
> a ja prawdę mówiąc wolałabym taki cały miękki - jak wiele chlebów w
> sklepie.
> Nie tłumaczcie mi, że chrupkość to zaleta - de gustibus....
> Czy można to osiągnąć przy domowym wypieku?
> Pozdrawiam
> Fiora
Pewnie mozna. Sprobuj wlaczyc termoobieg i obniz troche temperature, tak
zeby sie nie przypiekal od ciepla, potrzymaj go dluzej w piekarniku zeby sie
jednak upiekl.
pzdr
Grzesiacz
|