Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin3!goblin.stu.neva.ru!news.roellig-ltd.de!open-news-network.org!weretis.net!
feeder4.news.weretis.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!mx0
2.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Date: Thu, 10 Mar 2016 06:25:14 -0600
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 2
Message-ID: <nbrotp$a1j$1@dont-email.me>
References: <nbhcra$d4i$1@dont-email.me> <56dc9272$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbidb1$fjo$1@dont-email.me> <10c0u1iapvgz.10hri4ddrndr2$.dlg@40tude.net>
<nbieu7$kd0$1@dont-email.me>
<s9y9ked83dm7$.19g1fyuuhe4x4$.dlg@40tude.net>
<nbkhro$ffa$1@dont-email.me> <56dddac7$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbl4ab$6n1$1@dont-email.me> <56de79e9$0$697$65785112@news.neostrada.pl>
<56de8552$0$701$65785112@news.neostrada.pl>
<56de87f4$0$659$65785112@news.neostrada.pl> <nbmhaf$6fn$1@dont-email.me>
<p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net>
<nbn6em$p71$1@node1.news.atman.pl>
<18zph74qlvpd5$.xi4k7uszehnw.dlg@40tude.net> <nbo07e$3u0$1@dont-email.me>
<r6clp2brucv7$.v4a7ai7jfep5.dlg@40tude.net>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Thu, 10 Mar 2016 12:22:17 -0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="1a6d3fa4af3609ccdbd33ac7cb86c1f1";
logging-data="10291";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1+MDhkdDglA+RLlmzLaZEZH"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <r6clp2brucv7$.v4a7ai7jfep5.dlg@40tude.net>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:40/Yqn4ptCRjhTni0MdOxwlT4kQ=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370417
Ukryj nagłówki

"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:r6clp2brucv7$.v4a7ai7jfep5.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 8 Mar 2016 20:05:19 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:18zph74qlvpd5$.xi4k7uszehnw.dlg@40tude.net...
>>> No nie... MŚK jest mistrzem pieczenia ziemniaków i nigdy nie piecze ich
>>> w
>>> ogniu. Najpierw długo pali się ognisko, żeby podłoże było dostatecznie
>>> gorące i nie wychładzało ziemniaków, także aby nagromadził się popiół i
>>> szczgólnie żar! w dużej ilości. Kiedy się to już stanie, rozgarnia się
>>> ŻAR
>>> (nie ogień, ognia już prawie nie ma) koliście, a w środek wkłada się
>>> bulwy,
>>> ponownie przysypujac je ŻAREM. Troszkę tlących się grubych! rozżarzonych
>>> kawałków drewna może znajdować się około, ale najbardziej na zewnątrz,
>>> lecz
>>> niekoniecznie, ich obecność zależy od temperatury żaru - a tę poznaje
>>> się
>>> po kolorze :-)
>>> Ziemniaki nigdy nie są zwęglone, tylko upieczone, co oznacza cienką jak
>>> papier skórkę, a pod nią złocistą przypieczoną zewnętrzną warstwę
>>> miąższu,
>>> pod którą z kolei znajduje się puszyste, białe wnętrze bulwy :-)
>>
>> On wie po prostu jakie Ty lubisz... i takie dla Ciebie piecze.
>>
>> Ja wiem jakie ja lubię i takie sobie piekę jakie ja lubię :-)
>> Czyli z przypaloną skórką na czarno.
>
> Czyli byle jak lubisz.

Nie, nie byle jak - precyzyjnie muszą być ze wszystkich
stron przypieczone... A Twoja ocena smaku nie zmienia :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.03 Pszemol
10.03 Pszemol
10.03 Qrczak
10.03 Qrczak
10.03 Pszemol
10.03 Pszemol
10.03 Ikselka
10.03 Ikselka
10.03 Ikselka
10.03 Ikselka
10.03 Ikselka
10.03 Ikselka
10.03 Ikselka
10.03 wolim
10.03 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6