Data: 2016-03-10 14:24:26
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 10 Mar 2016 06:26:38 -0600, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:b5rupj5mepmw.l6jgw6bf0suf.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 20:02:07 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>>>>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>>>>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>>>>
>>>> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
>>>
>>> Nie, nie potrzeba ognia... wystarczy wysoka temperatura żaru
>>> Ostatnim razem w październiku spaliłem u ojca sporą
>>> ilość gąłęzi, liści - zrobiła się spora górka żaru drzewnego.
>>> Czerwonego. Z łatwością zwęgla skórkę ziemniaka.
>>
>> Nosz przecież ma NIE zwęglać, tylko piec.
>
> Wszystko się zgadza. Ma piec ziemniaka i zwęglać jego skórkę.
LUB.
Jedno wyklucza drugie.
>
>> Znacie się na pieczeniu ziemniaków jak kury na pieprzu...
>
> Znamy się na pieczeniu takich ziemniaków jakie lubimy zjadać.
> Czemu to tak mocno przeżywasz? :-)
Bo chrzęścisz, jak Cię czytam. Brrr.
|