Data: 2016-03-10 18:34:02
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 10 Mar 2016 06:26:38 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:b5rupj5mepmw.l6jgw6bf0suf.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 20:02:07 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>
>>>>>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>>>>>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>>>>>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>>>>>
>>>>> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
>>>>
>>>> Nie, nie potrzeba ognia... wystarczy wysoka temperatura żaru
>>>> Ostatnim razem w październiku spaliłem u ojca sporą
>>>> ilość gąłęzi, liści - zrobiła się spora górka żaru drzewnego.
>>>> Czerwonego. Z łatwością zwęgla skórkę ziemniaka.
>>>
>>> Nosz przecież ma NIE zwęglać, tylko piec.
>>
>> Wszystko się zgadza. Ma piec ziemniaka i zwęglać jego skórkę.
>
> LUB.
> Jedno wyklucza drugie.
Dla mnie nie wyklucza.
>>> Znacie się na pieczeniu ziemniaków jak kury na pieprzu...
>>
>> Znamy się na pieczeniu takich ziemniaków jakie lubimy zjadać.
>> Czemu to tak mocno przeżywasz? :-)
>
> Bo chrzęścisz, jak Cię czytam. Brrr.
>
Być może czas odpuścić?
|