Data: 2016-03-10 13:26:38
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:b5rupj5mepmw.l6jgw6bf0suf.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 8 Mar 2016 20:02:07 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>>>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>>>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>>>
>>> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
>>
>> Nie, nie potrzeba ognia... wystarczy wysoka temperatura żaru
>> Ostatnim razem w październiku spaliłem u ojca sporą
>> ilość gąłęzi, liści - zrobiła się spora górka żaru drzewnego.
>> Czerwonego. Z łatwością zwęgla skórkę ziemniaka.
>
> Nosz przecież ma NIE zwęglać, tylko piec.
Wszystko się zgadza. Ma piec ziemniaka i zwęglać jego skórkę.
> Znacie się na pieczeniu ziemniaków jak kury na pieprzu...
Znamy się na pieczeniu takich ziemniaków jakie lubimy zjadać.
Czemu to tak mocno przeżywasz? :-)
|