Data: 2016-06-19 22:54:09
Temat: Re: Jak walczyć ze strachem?
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-06-19 o 12:36, Trefniś pisze:
> W dniu .06.2016 o 02:09 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>
>> W dniu 2016-06-16 o 19:45, Trefniś pisze:
>
> (...)
>> W beczce kisisz? Ja to mogłabym tylko w dużym garnku. Ogórki to
>> dobrze mi się kiszą w garnku.
>>
>
> Niestety, jam drobny detalista :)
> Używam większych słoików. Gar oczywiście może być, ale ważna jest jego
> odporność na kwaśne środowisko.
> Dlatego wykluczone są na przykład garnki emaliowane z odpryskami.
>
> Pytałaś Ikselkę, czy używa kminku.
> W zasadzie kminek jest podstawą we wszelkich przepisach, ale nie ma
> żadnego przymusu stosowania.
> Niektórzy zwyczajnie nie lubią kminku i takim można przygotować wersję
> bez kminku.
> Jest cała masa dodatków, które podrasują smak kapusty bez kminku..
> Liść laurowy/bobkowy też jest standardem, ale niektórzy dodają nawet
> żurawinę.
> Trudno tu wymieniać dalej (zwłaszcza, jeśli nie stosuję), można
> przeszukać sieć pod tym kątem.
>
Ok, dzięki :-)
--
animka
|