Data: 2014-11-05 21:22:21
Temat: Re: Jak wykorzystac tran w kuchni
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-05 19:37, Tomasz pisze:
> Podczas robienia porzadkow w kuchni znalazlem nienaruszona butelke tranu.
> Postanowilem go zuzyc do przyrzadzania potraw.
> Kiedys w dziecinstwie kiedy wmuszano mi tran to jadlem go polewajac
> nim surowke z kiszonej kapusty, smakowalo wysmienicie. Obecnie mysle
> ze dobrze by bylo dodac go do jakiejs surowki na ostro ( z czosnkiem i
> ostra papryka) albo do wedzonych szprotow lub sardynek. Czy macie
> jakies lepsze pomysly?
W pierwszej kolejności sprawdziłabym datę przydatności. Jeśli jest ok,
to do sałatek, jak oliwę. Chyba można zrobić z niego winegret?
Ewa
|