Data: 2002-10-01 13:33:59
Temat: Re: Jak zemlec orzechy wloskie?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:anc85l$6ha$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "slonko" <s...@w...pl> napisała:
> > Niestety, nie posiadam ani zwyklej maszynki do miesa ani tym bardziej
> > elektrycznej.
> > Chyba z dzisiejszego ciasta beda nici :(
>
> Pozostaje Ci jedynie drobno pokroic orzechy nozem, tak drobno
> jak tylko potrafisz.
> Na pewno beda grubsze kawalki orzechow (to nieuniknione),
> ale i tak mozna ich uzyc do ciasta. Przeciez sa dobre w ciescie
> po upieczeniu nawet w wiekszych kawalkach :)
To zależy co to za ciasto... Jeśli orzechy mają spełnić jakby rolę maki (np.
jak w moim torcie orzechowym
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tort_orzech
owy.htm) to nie mogą być
w grubych kawałkach.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|