Data: 2017-07-12 11:07:06
Temat: Re: Jak zrobić perfekcyjną jajecznicę ?
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-06-16 o 19:24, tandoori.curry pisze:
> Oczywiście rozumiem że dla każdego ta perfekcja oznacza coś innego ))
> Zazwyczaj robię klasycznie tzn boczek i szczypiorek.
> I to jest OK jak dla mnie.
>
> Chodzi mi w tym przypadku o detale przygotowania które sprawią że
> konsystencja i smak będą idealne...) pozdrawiam
>
taka ciekawostka - jajówa alibo omlet. Na winie!!!!
,,Masła w rynce rozpuść, jajec rozbiy z winem y cukrem y cynamonem, ubiy
to społem, a wley na gorące masło, usmażywszy day z rynka, a nie mieszay."
Acha, na trzy jajka potrzeba 1/3 szklanki białego wina (półsłodkiego) a
rynka to dzisiejsza patelnia...
smacznego
pozdr
Stefan
|