Data: 2017-07-12 18:40:55
Temat: Re: Jak zrobić perfekcyjną jajecznicę ?
Od: i...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu środa, 12 lipca 2017 11:07:11 UTC+2 użytkownik stefan napisał:
> W dniu 2017-06-16 o 19:24, tandoori.curry pisze:
> > Oczywiście rozumiem że dla każdego ta perfekcja oznacza coś innego ))
> > Zazwyczaj robię klasycznie tzn boczek i szczypiorek.
> > I to jest OK jak dla mnie.
> >
> > Chodzi mi w tym przypadku o detale przygotowania które sprawią że
> > konsystencja i smak będą idealne...) pozdrawiam
> >
> taka ciekawostka - jajówa alibo omlet. Na winie!!!!
> ,,Masła w rynce rozpuść, jajec rozbiy z winem y cukrem y cynamonem, ubiy
> to społem, a wley na gorące masło, usmażywszy day z rynka, a nie mieszay."
> Acha, na trzy jajka potrzeba 1/3 szklanki białego wina (półsłodkiego) a
> rynka to dzisiejsza patelnia...
> smacznego
> pozdr
> Stefan
Omlet. Bym określiła - a la szodonowy.
|