Data: 2005-11-25 12:22:00
Temat: Re: Jak zrobić sos, który ma być biały?
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska napisał:
> Nie wiem, co basia miała na myśli, ale obsmażasz kawałki kurczaka dodajesz
> pieczarki (pamiętaj, że bieczaki myszą być bielutkie z wierzchu, a pod
> spodem różowe - jeśli pod spodem są szaro brązowe, to sos będze
> nieapetycznie szary). Pieczarki zapewne złośliwie puszczą trochę wody i
> wtedy zagęszczesz to śmietaną, lub smietaną z odrobiną mąki.
basia, Joasiu, miała na myśli dodanie śmietanki kremówki do podduszonego
kurczaka + pieczarki w grubych plasterkach. Odparować do oczekiwanej
gęstości.
Tez robię większośc kuchennych rzeczy na oko. Nie tylko kuchennych zresztą.
--
pa, BasiaBjk
|