Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić zasmażkę? :)
Date: Wed, 15 Jun 2005 16:00:24 +0200
Organization: lubman
Lines: 46
Message-ID: <d8pcm2$9p3$1@news.lublin.pl>
References: <d8pbcd$far$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.ariadna.cd
X-Trace: news.lublin.pl 1118844418 10019 212.182.111.231 (15 Jun 2005 14:06:58 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Jun 2005 14:06:58 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:241591
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Midnight Wind" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:d8pbcd$far$1@opal.futuro.pl...
> Pewnie niektórzy się uśmiechną na moje pytanie. Właśnie robię młodą
kapustkę
> według przepisu jednego z grupowiczów. No i trzeba zrobić zasmażkę. A ja
nie
> wiem jak to się robi. Nigdy nie robilam.
> Wyszukiwanie w google na grupach nie przyniosło efektu. Pewnie nikt nie
> zadaje takich banalnych pytań.
> Bardzo, bardzo proszę o przepis.
> Kapusta już się gotuje w garnku.
>
> Pozdrawiam Hania
> http://free.of.pl/p/polnocny_wiatr/
>
>
na patelni rozpuszczasz w zaleznosci od upodobań:
masło, smalec lub uzywasz oleju oliwy co ci tam smakuje...
w ilosci hmm trudno wyliczyć ale masła czy smalcu to tak ze 2 łyzki
a następnie wsypuje sie do tłuszczu makę tak zeby uzyskać konsystencje
smietany...i BEZ grudek !!
a nastepnie sa juz 2 szkoły..
- chlup to do garnka..
lub najpierw rozprowadzic odrobina wywaru i do garnka (pilnowac żeby grudek
nie było)
Jest jeszcze zasmazka bez smażenia polega na wymieszaniu mąki z masłem i w
takiej postaći mozna to dodawać do potraw..
zamiast masła może olej lub oliwa być..
IMO do młodej kapusty pasuje zasmażka na świerzutkich skwareczkach..
Pozdrawiam
Marek
|