Data: 2005-06-15 14:00:24
Temat: Re: Jak zrobić zasmażkę? :)
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Midnight Wind" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:d8pbcd$far$1@opal.futuro.pl...
> Pewnie niektórzy się uśmiechną na moje pytanie. Właśnie robię młodą
kapustkę
> według przepisu jednego z grupowiczów. No i trzeba zrobić zasmażkę. A ja
nie
> wiem jak to się robi. Nigdy nie robilam.
> Wyszukiwanie w google na grupach nie przyniosło efektu. Pewnie nikt nie
> zadaje takich banalnych pytań.
> Bardzo, bardzo proszę o przepis.
> Kapusta już się gotuje w garnku.
>
> Pozdrawiam Hania
> http://free.of.pl/p/polnocny_wiatr/
>
>
na patelni rozpuszczasz w zaleznosci od upodobań:
masło, smalec lub uzywasz oleju oliwy co ci tam smakuje...
w ilosci hmm trudno wyliczyć ale masła czy smalcu to tak ze 2 łyzki
a następnie wsypuje sie do tłuszczu makę tak zeby uzyskać konsystencje
smietany...i BEZ grudek !!
a nastepnie sa juz 2 szkoły..
- chlup to do garnka..
lub najpierw rozprowadzic odrobina wywaru i do garnka (pilnowac żeby grudek
nie było)
Jest jeszcze zasmazka bez smażenia polega na wymieszaniu mąki z masłem i w
takiej postaći mozna to dodawać do potraw..
zamiast masła może olej lub oliwa być..
IMO do młodej kapusty pasuje zasmażka na świerzutkich skwareczkach..
Pozdrawiam
Marek
|