Data: 2012-02-18 17:21:05
Temat: Re: Jaka dobra patelnia zeliwna
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:zk74113pnw47$.yxnnc4p56unj.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 18 Feb 2012 02:11:10 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>
>> Żeliwna i lekka? Tu się coś nie zgadza...
>>
>> Albo żeliwna, albo lekka.
>>
>> Cygańska mogła być stalowa, ale nie żeliwna. Żeliwa się chyba nie
>> klepie w procesie produkcyjnym, a odlewa.
>
> Otóż to. Żeliwna to nie blaszana.
Ja mam blaszaną (lepiej brzmi stalowa) patelnię o grubości 5 mm. Dostałem ją
od zaprzyjaźnionych Romów w (uwaga) 1972 roku. Była już trzy razy klepana,
ale naleśniczki na niej smażone mniam, mniam
pozdr
Stefan
|