Data: 2006-04-07 20:59:10
Temat: Re: Jaka jarzynka do dziczyzny?
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. schrieb:
> Le vendredi 7 avril 2006 ŕ 15:09:20, dans <e15o99$nq2$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>
>> Witaj Grupo!
>
>> Własnie trzymam w zaprawach łopatkę z dzika i udziec z jelenia.
>> Zamierzam zrobić
>> - dzika w sosie miodowo-piwnym
>> - jelenia pod żurawiną albo pod borówkami (dla Krakusów i Galicji ;-) - tymi
>> czerwonymi, a nie czarnymi jagodami).
>
>> Jako dodatek warzywny planuję minikarotki gotowane i/albo brokuły w jakims
>> jasnym sosie i może sos z kurkami.
>> Ale mam watpliwości dwie:
>> 1. Może "zdywersyfikowac" smaki mięs i ich sosy? W sumie oba dania byłyby
>> jakos takie słodkie/słodkawe?
>> 2. Jakieś pomysły na te warzywa? A może jakaś surówka pomysłowa?
>
>
> Jezeli mieso w sosie, to podalabym ryz z curry i z orzechami. A
> jarzynki to tak dla ozdoby i koloru.
Spätzle też się świetnie komponują z dziczyzną i żurawiną.
Waldek
|