Data: 2006-04-07 20:50:57
Temat: Re: Jaka jarzynka do dziczyzny?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 7 avril 2006 ŕ 15:09:20, dans <e15o99$nq2$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Witaj Grupo!
> Własnie trzymam w zaprawach łopatkę z dzika i udziec z jelenia.
> Zamierzam zrobić
> - dzika w sosie miodowo-piwnym
> - jelenia pod żurawiną albo pod borówkami (dla Krakusów i Galicji ;-) - tymi
> czerwonymi, a nie czarnymi jagodami).
> Jako dodatek warzywny planuję minikarotki gotowane i/albo brokuły w jakims
> jasnym sosie i może sos z kurkami.
> Ale mam watpliwości dwie:
> 1. Może "zdywersyfikowac" smaki mięs i ich sosy? W sumie oba dania byłyby
> jakos takie słodkie/słodkawe?
> 2. Jakieś pomysły na te warzywa? A może jakaś surówka pomysłowa?
Jezeli mieso w sosie, to podalabym ryz z curry i z orzechami. A
jarzynki to tak dla ozdoby i koloru.
Ewcia
--
Niesz
|