Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaka jarzynka do dziczyzny? Re: Jaka jarzynka do dziczyzny?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jaka jarzynka do dziczyzny?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: " Juf" <j...@b...pl.preczzespamem>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaka jarzynka do dziczyzny?
Date: Mon, 10 Apr 2006 00:30:06 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 38
Message-ID: <e1c1sv$l1v$1@inews.gazeta.pl>
References: <e15o99$nq2$1@inews.gazeta.pl> <6253946534$20060407225057@ewcia.kloups>
<4...@u...de> <3282290754$20060407232119@ewcia.kloups>
<e16umn$h69$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: acwf223.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1144621791 21567 83.11.137.223 (9 Apr 2006 22:29:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 9 Apr 2006 22:29:51 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1478
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1478
X-User: juf
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:265333
Ukryj nagłówki

Marsjasz wrote:
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> > Le vendredi 7 avril 2006 ŕ 22:59:10, dans
> > <4...@u...de> vous écriviez :
> >
> >
> > > > Jezeli mieso w sosie, to podalabym ryz z curry i z orzechami. A
> > > > jarzynki to tak dla ozdoby i koloru.
> >
> >
> > > Spätzle też się świetnie komponują z dziczyzną i żurawiną.
> >
> >
> > Jak rowniez ziemniaki (tez jarzynka)
> >
> >
> > Ewcia
> >
> jak ziemniaki to tylko pieczone...

Odpowiem hurtem.
Zrobiłem ziemniaki sałatkowe jak na "Kartoffelsalat", ale je potem krótko
potfrytowałem i odcedziłem tłuszczyk.
Do tego ugotowałem brokuły oraz zadusiłem grzyby, a z płynu po grzybach
zrobiłem sos śmietanowy, którym polałem brokuły i grzyby, ale nie łaczyłem
ich w sosie, żeby bałaganu nie było ;-).
Zapasowo/alternatywnie zrobiłem tez nieco tradycyjnej gotowanej marchewki.

Wiem, że to żadna finezja, ale jestem zadowolony z kompozycji, gdyż sprawe
ładnie połączył smak smietanowo grzybowy. "Owocowy" smak mięsa się kłocił z
resztą, gdyz sos do mięsa był gesty i nie mieszał się z resztą "towarzystwa"
na talerzu. A poza tym robiłem coś takie po raz pierwszy.

Wszystkim dziekuję wszystkim za porady, kierunek grzybowy najbardziej mi się
spodobał.

Juf

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6